Κείμενα

Πολλοί χρήστες σε Linux έχουν παρατηρήσει ότι όταν χρησιμοποιούν το laptop τους χωρίς τροφοδοσία, το εξωτερικό τους ποντίκι, απενεργοποιείται αυτόματα μετά από λίγα (πολύ λίγα) δευτερόλεπτα.
Αυτό πιθανόν συμβαίνει γιατί έχουν εγκαταστήσει το πακέτο laptop-mode-tools.

Αν και οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε κάποιο CMS, υπάρχουν αρκετά tutorials για την HTML και τα CSS και  κάποια ελληνικά βοηθήματα που παραμένουν χρήσιμα. Μερικά από αυτά:

Με το pulseaudio, να αλλάζει συχνά, το Debian να 'περνά' σε multiarch και το skype να είναι αυτό που είναι, η εγκατάσταση του skype χρειάζεται λίγο κόπο τουλάχιστον) προς το παρόν.

Η πιο απλή διαδικασία για την διατήρηση των bookmarks του Gnome, σε περίπτωση επανεγκατάστασης είναι η αντιγραφή όλου του home του χρήστη. Αυτό όμως έχει μικρές παρενέργειες, αφού το Gnome σιατηρεί ρυθμίσεις για το υλικό.

Το Gnome Fallback, άλλαξε σε Gnome Flashback, αλλά, η παραμετροποίηση μικρών λεπτομερειών, παραμένει κάπως δύσκολη. Για να αλλαχθούν τα χρώματα επιλογής, του panel κτλ, θα πρέπει να αλλάξουμε θεματική παραλλαγή, αλλά δυστυχώς οι περισσότερες δεν υποστηρίζουν τις νέες αλλαγές ή δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνουν.

Το video δημιουργήθηκε από τον καθηγητή Πληροφορικής Πέτρο Παπαδόπουλο και δείχνει μέσα σε λίγα λεπτά το ιστορικό της κατάργησης της Πληροφορικής από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Το debian, προς το παρόν δεν έχει πακέτα για την Java 7. Για να γίνει σωστή η εγκατάσταση και να λάβει γνώση το σύστημα για την νέα Java πρέπει να κάνουμε κάποια βήματα στο τερματικό:

Αν για κάποιο λόγο, χρειάζεται να εγκαταστήσετε τον firefox (ή όποιον άλλο browser) ξεχωριστά από την διανομή σας (ίσως γιατί η έκδοση της διανομής σας είναι παλιά ή γιατί η διανομή σας δεν τον εγκαθιστά π.χ. Debian), τότε θα αντιμετωπίσετε ένα μικρό πρόβλημα με το gnome.

Στο gnome3 συγκεκριμένα, θα πρέπει να κάνετε μερικά βήματα, έξω από το γραφικό περιβάλλον για να γνωστοποιήσετε στο σύστημα την ύπαρξη του browser

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πολλοί  καθηγητές ψάχνουν για νέα (ή παλαιότερα) λογισμικά ως βοηθήματα στην τάξη.
 
Μια λίστα από λογισμικά γεωμετρίας είναι η παρακάτω:
 

Πολλές φορές, σε servers ή γενικότερα σε απομακρυσμένα μηχανήματα χρειάζεται να δούμε μια απεικόνιση της χρήσης του σκληρού δίσκου. Αν και υπάρχουν πολλά εργαλεία για γραφικό περιβάλλον (πχ  Baobab, Kdirstat, Filelight, Philesight κτλ), στην γραμμή εντολών τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Όχι πιο δύσκολα, απλά διαφορετικά.