Απενεργοποίηση του νέου γραφικού περιβάλλοντος (Unity) στο Ubuntu

Απενεργοποίηση του νέου γραφικού περιβάλλοντος (Unity) στο Ubuntu

Το Ubuntu από την έκδοση 11.04 και μετά έχει ως γραφικό το Unity. Αν και είναι αρκετά όμορφο και (σχεδόν) χρηστικό (ειδικά για κινητά, palmtops και netbooks), κάποιοι χρήστες θα δυσκολευτούν (ή απλά δεν θα το δεχθούν) λόγω της νέας λογικής που επικρατεί και θα ήθελαν να το αλλάξουν.

Το Unity μοιάζει πολύ με το Gnome 3, αλλά αποτελεί προσπάθεια μόνο των προγραμματιστών του Ubuntu.

Στην πραγματικότητα το Ubuntu 11.04 συνοδεύεται και από το κλασσικό περιβάλλον του Gnome (όπως δηλαδή το έχουμε συνηθίσει). Για να επιστρέψουμε σε αυτό χρειάζονται πολύ λίγα βήματα:

Πατήστε Αποσύνδεση και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, στο κάτω δεξιό μέρος διαλέξτε 'Κλασσικό Ubuntu' αντί της τρέχουσας επιλογής.

Αν δεν μπορείτε να δείτε αυτή την οθόνη τότε ανοίξτε το 'Οθόνη Εισόδου' (Login Screen) από το μενού Σύστημα -> Διαχείριση και φροντίστε ώστε να εμφανίζεται λίστα με τους χρήστες κατά την εκκίνηση του γραφικού περιβάλλοντος.

Αν δεν έχετε δημιουργήσει κάποιον κωδικό τότε ανοίξτε την εφαρμογή 'Χρήστες και Ομάδες' (Users and Groups) από το ίδιο μενού και δημιουργήστε ένα κωδικό.

Στην επόμενη Αποσύνδεση ή Επανεκκίνηση θα εμφανιστεί η αρχική οθόνη (όπως παλιά) και θα μπορείτε να διαλέξετε το περιβάλλον εργασίας που σας αρέσει.